jueves, febrero 21, 2008

LES CISTELLES CATARROGINES

per JJ Villanueva

El poliesportiu de Catarroja no és l'unic lloc on podem trobar cistelles per jugar al bàsquet en el poble, pràcticament tots els centres d'ensanyement disposen almenys de unes cistelles de bàsquet, ja siguen col·leges de primària o centres de secundària, tant públics com privats. En alguns d'ells es juguen partits oficials com al col·lege Larrodé, que disposa d'un equip infantil en la categoria NP1, i el col·lege Paluzié on els nostres alevins juguen els seus partits oficials, al no disposar el Poliesportiu de camp de minibàsquet. El col·lege PALUZIÉ, tambés és l'actual seu de l'Escola Municipal de Bàsquet, i compta amb les noves cistelles que aportà el MI Ajuntament, al traslladar-se l'escola a Paluzié, i unes de minibàsquet propietat de l'escola.

L'IES Berenguer Dalmau també disposa de cistelles per disputar partits i la competició de les 12 hores, en les jornades esportives que organitza l'IES. Els centres educatius de Sant Antoni II i Florida-secundària, compten també d'una canxa descoberta de bàsquet. La canxa del col·lege Juan XXIII hui en dia en remodelació, va ser durant molts anys la seu del l'escola Municipal de Bàsquet, i molts dels nostres jugadors s'han iniciat allí en el món de la cistella. El Jaume I, alberga també una pista de bàsquet amb les antigues cistelles que hi havia al poliesportiu i un joc de cistelles de minibàsquet, que compten també amb protectors reglamentaris. En canvi el Bertomeu Llorens no té cistelles reglamentàries, ni de minibàsquet però compta amb una minicanxa de pre-mini per jugar els més xicotets. A l'Escola de Capatassos Agrícoles al port de Catarroja també hi ha una canxa reglamentària, el mateix que al quarter del Bombers al polígon industrial de Catarroja, estes cistelles tenen els taulers de fibra de vidre i malauradament fa anys que no s'usen. També compta amb un joc de cistelles reglamentàries en el seu pati, l'Església de Jesucrist dels últims dies, més coneguda com l'Església dels Mormons, que es troba darrere de l'IES Berenguer Dalmau.

Sorprenentment també a la plaça dels Furs, trobem una cistella per jugar al bàsquet al carrer, a l'estil del Pont de Fusta, de València, és única d'este tipus que hi ha a Catarroja i si que és usada alguna vegada pels veins.

Citar com a camps coberts: El pavelló de La Florida, amb una canxa central i dos transversals de minibàsquet, lloc on disputen provisionalment els seus partits el equips senior del Berenguer. El nou Pavelló Municipal, encara per inagurar compta amb una pista central, amb les cistelles penjades del sostre i amb els marcadors de 24 segons insclosos, dalt dels taulers. Transversalment té tres canxes, dos bàsquet reglamentari i una de minibàsquet.

Com es pot vore el nostre esport està molt ben representat al nostre poble, encara que moltes de les cistelles estan en un estat deplorable, qui no juga al bàsquet a Catarroja és perquè no vol.